dimarts, 14 de maig del 2013

L’IMEB NO VOL DIALOGAR

Veure enllaç Bressol Indignades aquí

L’IMEB NO VOL DIALOGAR

El passat dilluns 6 de maig les famílies dels infants de les escoles Bressol municipals de Barcelona, després d’un any i mig de lluites colze a colze amb les educadores, d’entrega de més de 25.000 signatures en contra del nou model, de la participació en plenaris, en el PAM (Pla d’actuació Municipal de Barcelona) fent constar l’escola que volem, i després de moltes altres accions…iniciaven una desobediència civil davant l’actitud de l’Ajuntament de no retirar cap de les mesures aplicades a les escoles, i sobretot davant la falta d’interès d’establir un diàleg.
Una iniciativa pensada i organitzada per les famílies, que ha aconseguit crear una xarxa de relacions entre les escoles i  que ha comptat amb l’assessorament legal del Col·lectiu Ronda que consisteix en dipositar l’import de la quota mensual davant d’un notari, en comptes de fer-ho a l’Institut Municipal d’Educació. Per tant: NO és un impagament.
La falta de voluntat de diàleg de l’Ajuntament ha estat el motiu per posar en marxa aquesta acció. (Aquí podeu llegir l’escrit que han fet arribar a l’Ajuntament i a l’IMEB: Carta IMEB retenció)
Dimarts 7 de maig entraven a registre de la Plaça Sant Miquel unes 400 cartes de famílies que s’adherien a aquesta mesura de desobediència. Sabem que continuen arribant adhesions a aquesta mesura, i que per tant, el número va creixent.
Dijous 9 de maig el regidor feia arribar a cadascuna de les AMPES de les escoles Bressol aquestes paraules: Carta AFA_AMPA EBM
L’Ajuntament, a través del seu regidor Gerard Ardanuy, responsable de l’Institut Municipal d’Educació, intenta intimidar i amenaçar, recordant a les famílies el que ja sabien quan van iniciar aquesta valenta acció, i s’oblida de la demanda d’una trobada per dialogar.
Un cop més l’Ajuntament demostra, per escrit, la seva falta de voluntat democràtica i de participació ciutadana.
Des d’aquí volem expressar el nostre més ferm suport a l’acció valenta d’unes famílies que només demanen dialogar i ser informades d’un canvi que les afecta en primera persona. I recordar que en aquesta lluita per la defensa d’una escola bressol pública i de qualitat, anem plegades de la mà.
I per suposat, denunciem les maneres de l’Institut Municipal d’Educació que a través de les seves tècniques d’Educació i del director de Centres Casimir Macià han trucat escola per escola demanant el correu de les AMPES. Dubtem d’aquesta pràctica, ja que els correus de les AMPES NO són propietat de l’Ajuntament.
Denunciem també la falta de diàleg de l’alcalde Xavier Trias, el regidor Gerard Ardanuy i el gerent Manel Medeiros, malgrat les reiterades demandes de famílies i mestres del col·lectiu per tal de cercar solucions a aquesta situació d’agressió a la petita infància de Barcelona.
Denunciem que l’alcalde d’aquesta ciutat i el regidor d’educació no siguin prou democràtics com per acceptar aquestes famílies del Col·lectiu d’AMPAs bressol com a interlocutores vàlides.
I sobretot, denunciem i lamentem profundament que un Ajuntament que preveu ser ciutat educadora l’any 2014, no sigui capaç de recollir el malestar de les professionals de la petita infància i les famílies dels infants de la ciutat, i donar l’oportunitat de trobar una solució satisfactòria pels infants que mereixen una educació pública i de qualitat, tenint en compte les valoracions de les famílies i dels professionals que hi treballem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada